ce'mi place mie

never let the truth spoil a good story

observatii generale despre oameni facute de un trainer

with 2 comments

atunci cand subiectul este unul eminamente practic, cum fac sa instalez mai repede asta sau ce bife sunt necesare ca sistemul sa tipareasca ailalta, oamenii considera ca banii pe care i-au dat pe training sunt bine investiti daca afla lucruri noi, daca li se sugereaza noi abordari, daca li se arata ca modul in care fac ei ceva e  oarecum invechit si stupid si lucrurile se pot face mult mai bine, mult mai repede, altfel. arata-i unuia care instala intr-o zi o chestie ca poate sa o faca intr-o jumatate de ora si o sa infloreasca bucuria in sala de training. esti cel mai bun prieten.

prin contrast, atunci cand subiectul este unul legat de soft skills, de cum discutam ceva cu cineva si de cum e mai bine sa abordam o alta fiinta umana ca sa ne facem intelesi, calea de aur este sa confirmi cu tarie si de la inaltimea experientei tale exact ceea ce participantii la training stiu deja si fac deja. da-le cateva exemple practice si concludente despre de ce e bine cum procedeaza ei acuma si o sa te umpli de respect. da-ti seama cum isi abordeaza ei clientii inainte ca ei sa iti detalieze si ia-o inaintea lor daca vrei ca feedback formularul tau sa se umple de maxim. prezinta un punct de vedere nou, inovativ, o reteta de succes pe care tu ai aplicat-o de multe ori si la care ei nu s-au gandit niciodata si o sa ii vezi cum incep sa isi citeasca mailurile in timp ce vorbesti.

ca sa fii un trainer  de soft skills de succes, trebuie sa inveti cum anume se comporta oamenii si apoi sa justifici asta cat mai convingator. originalitatea si valoarea ta nu mai este masurata prin modul inovativ prin care rezolvi problema, ci prin modul neasteptat, spectaculos si categoric prin care explici rezolvarea gresita a problemei. . e si asta un soft skill..

te platesc ca sa ma convingi ca am avut dreptate!

 

 

 

Anunțuri

Written by ghelme

Noiembrie 16, 2010 la 4:11 am

Publicat în Uncategorized

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Uimeste-i Ghelme!

    Gigibuzereci

    Noiembrie 18, 2010 at 1:33 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: